Hva er solfilm laget av?

Solfilm er vanligvis laget av et tynt lag polyesterfilm som er belagt med et lag med spesielle kjemikalier som kan blokkere eller absorbere bestemte bølgelengder av lys. Dette belegget kan inneholde fargestoffer, metaller og/eller keramikk, som brukes til å skape et spesifikt nivå av skygge eller varmereduksjon. Solfilm med statisk vedheft, som EVOFILM, er vanligvis laget av PVC, mens det finnes en rekke materialer som vanlig selvklebende solfilm lages med. EVOFILM er laget av myk PVC.

Filmen som brukes i solfilm er vanligvis laget gjennom en prosess som kalles ekstrudering, som involverer smelting av polyesterpellets og deretter tvinge det smeltede materialet gjennom en dyse for å lage et kontinuerlig ark med film. Dette arket blir deretter belagt med de spesielle kjemikaliene for å skape ønsket farge og/eller varmereduserende egenskaper.

Den nøyaktige sammensetningen av kjemikaliene som brukes i solfilm kan variere avhengig av det spesifikke produktet og produsenten, men de er vanligvis utformet for å blokkere eller absorbere visse bølgelengder av lys uten å påvirke synligheten gjennom vinduet nevneverdig.


Noen av fordelene med solfilm er:

  1. Personvern : Solfilm kan gi privatliv ved å redusere synligheten til bilens interiør fra utsiden.
  2. Energisparing : Solfilm kan bidra til å redusere energikostnadene ved å blokkere varmen om sommeren.
  3. UV-beskyttelse : Solfilm kan blokkere skadelige UV-stråler som kan forårsake hudskader og falme interiøret og andre gjenstander inne i bilen.

Totalt sett er avtakbar solfilm et allsidig og praktisk alternativ for de som ønsker fordelene med solfilm uten den permanente installasjonen. Den er enkel å påføre og fjerne, og kan være en god løsning for midlertidige installasjoner som i leasingbiler.


EVOFILM har høyeste kvalitet

EVOFILM tilbyr utmerket beskyttelse mot både UV-lys og IR-stråling, privatliv og energisparing. EVOFILM er produsert av en av verdens største produsenter av sekundærplast. De er også en ledende produsent av polyesterfibre og kobberkledde laminater av elektroniske materialer i verden. Dette sikrer at EVOFILM alltid holder den absolutt høyeste materialkvaliteten.


EVOFILM er trygt

EVOFILM er sertifisert i henhold til EUs regelverk REACH for beskyttelse mot farlige kjemikalier, og i henhold til EN71-3, for beskyttelse mot migrasjon av skadelige stoffer, en forskrift som også brukes for for eksempel leker.