Alt du vil vite om Solfilm!

Spørsmålene angående solfilm pleier å være mange. Er det lov å montere solfilm? Hva koster det å tone eller sote ruter med solfilm? Finnes det ulike typer solfilm? Kan man montere solfilm selv? Hva innebærer tilpasset solfilm? Og hva gjør jeg dersom jeg har fått problemer med solfilmen min? Her finner du masse kunnskap og guider til hvordan du monterer solbeskyttelse på bilen din.  De 5 vanligste spørsmålene er:

1. Er det lovlig å tone eller sote rutene med solfilm?

Ja, det er lovlig. I Norge er det lovlig å tone rutene bak føreren så mørke man vil, så lenge man kan se blålys fra utrykningskjøretøy gjennom bakruten. Det er derimot ikke lovlig med speilfilm på noen av bilens ruter. Det er heller ikke lov med tonet frontrute eller sideruter foran "B-stolpen". Les mer om tonede ruter.

2. Hva koster det å tone eller sote rutene med solfilm?

Gjør du jobben selv og velger en avtagbar, tilpasset solfilm, koster det ca. 600–800 kr, avhengig av antall ruter. Velger du limfilm av høy kvalitet, må du regne med minst det dobbelte, ca. 1500 kr, men da må du som oftest skjære til filmen selv. Lar du et bilpleiefirma tone rutene med proff-film, må du regne med at prisen er fra 3000 kr og oppover. Les mer om ulike solbeskyttelser.

3. Hvilken toningsgrad bør jeg velge på solfilmen?

Uansett hvilken toningsgrad du velger, har du alltid god reduksjon av både varme- og IR-stråling. Velg derfor toningsgrad på solfilmen din utfra hvor mye innsyn du ønsker, og hvilket utseende du vil ha på bilen. Er du bekymret for at kjøring i vintermørket blir påvirket, velger du en avtagbar solfilm som du kan remontere. Les mer om å tone ruter.

4. Er det vanskelig å montere solfilm selv?

Nei, det er ikke vanskelig å montere solfilm selv, dersom du velger en avtagbar, tilpasset solfilm. En slik solfilm krever ingen forkunnskaper eller spesialverktøy. Det holder at du er normalt fingernem og nøyaktig. Velger du en limbasert solfilm, er du nødt til å inneha riktig kunnskap og spesialverktøy for å lykkes med resultatet. Les mer om hvordan man monterer solfilm.

5. Kan man sveive ned rutene?

Ja, det kan man. En avtagbar, limfri solfilm som f.eks. EVOFILM®, sitter like godt på ruten som vanlig limfilm, så du kan sveive rutene ned og opp som vanlig. Kan kanskje høres ut som et rart spørsmål for en del kyndige, men har man forsøkt å tone ruter med pleksiglasspaneler og oppdaget at man ikke kan sveive ned rutene, vil man helst være sikker før man tester en annen solbeskyttelsesmetode til bilen sin. Les mer om EVOFILM tilpasset solfilm.


Solbeskyttelse til bilen

Solbeskyttelse til bilen din?

Les mer om hvordan du velger solbeskyttelse til bilen din, hvilke ulike alternativ som finnes, og hva det koster.

Tonede bilruter

Tonede ruter

Alt du alltid har villet vite om solfilm og tonede eller sotede ruter.


Montere solfilm

Montere solfilm

Lær deg hva proffene gjør for å montere solfilm, og hvordan man løser de vanligste problemene.

FAQ Evofilm

FAQ EVOFILM

Her har vi samlet de vanligste spørsmålene om vår solfilm EVOFILM®.


Bilens årsmodell

Bilens årsmodell

Hva er forskjellen mellom årsmodell, modellår og produksjonsår på en bil?

Matrisepunkter

Matrisepunkter

Hva er matrisepunkter – svarte prikker – og hvorfor finnes de på bilens ruter?