Lover og regler for toning av bilruter i Norge

Lov om toning av bilvinduer i NorgeI Norge er det spesifikke regler for vindusfarging for biler. Det er viktig å merke seg at disse forskriftene kan endres, så det er alltid lurt å konsultere den siste informasjonen Statens vegvesen før du bruker vindusfarging på kjøretøyet.

  • Frontrute: Farging av frontruten er generelt ikke tillatt. Kun en gjennomsiktig solskjerm er tillatt på toppen av frontruten.
  • Sidevinduer foran: Farging av sidevinduene foran (fører og passasjer foran) er tillatt, men lysgjennomgangen må være minst 70 %. Dette betyr at fargen ikke kan være for mørk, noe som sikrer tilstrekkelig sikt for sjåføren og andre trafikanter.
  • Bakre sidevinduer og bakrute: Det er ingen spesifikke begrensninger på toning av bakre sidevinduer eller bakrute. Det er imidlertid avgjørende å sikre at kjøretøyet har tilstrekkelig sikt gjennom sidespeil.

Det er viktig å følge disse forskriftene, ettersom ikke-kompatibel vindusfarging kan resultere i bøter, kravet om å fjerne fargen, eller til og med kjøretøyet som anses som ukjørelig. Rådfør deg alltid med den siste informasjonen fra lokale myndigheter eller Statens vegvesen før du bruker vindustoning på bilvinduene i Norge.

Vi tar ikke noe ansvar for fakta eller aktualitet av informasjonen som gis. Sjekk alltid med lokale myndigheter for de siste oppdateringene.


Lover og regler i Europa for toning av bilvinduer

Lovene for toning av bilvinduer varierer fra land til land i Europa. Det er svært viktig å være oppdatert med gjeldende lover når du reiser i Europa for ikke å risikere høye bøter eller å få bilen beslaglagt av det lokale politiet. Det er viktig å merke seg at disse reglene kan endres, så det er alltid en god idé å konsultere den nyeste informasjonen fra lokale myndigheter.