Kan glass i bilvinduer blokkere UV-lys og IR-stråling?

Bilvindusglass kan blokkere noe UV-lys og IR-stråling, men beskyttelsesnivået avhenger av glasstypen og tykkelsen. Vanlig glass blokkerer mest UVB-stråling, men lar en betydelig mengde UVA-stråling passere gjennom. De fleste bilvindusglass er laget av herdet glass, som er utformet for å være knusningsbestandig og kan blokkere noe UV-stråling. Den er imidlertid ikke særlig effektiv til å blokkere IR-stråling, og det er derfor bilinteriøret kan bli ganske varmt på solfylte dager. 

Eksponering for UV-lys kan ha både positive og skadelige effekter, og det er viktig å beskytte seg mot overeksponering ved å bruke solkrem, verneklær, og unngå direkte sollys i rushtiden.


Hvordan beskytter solfilmen mot skadelig stråling fra solen?

Solfilm virker ved å blokkere noe av det innkommende lyset som passerer gjennom et vindu. Dette inkluderer både UV-stråling og IR-stråling.

De fleste solfilmer har spesielle tilsetningsstoffer som hjelper til med å absorbere eller reflektere UV-stråling, som kan bidra til å beskytte mennesker og gjenstander mot de skadelige effektene av langvarig eksponering for UV-lys. Dette inkluderer å redusere risikoen for hudskader, falming av stoffer og nedbrytning av andre materialer.

I tillegg kan solfilm også blokkere en betydelig del av IR-strålingen, som er ansvarlig for mye av varmen som kommer inn i en bygning gjennom vinduene. Ved å blokkere IR-stråling kan filmen bidra til å redusere mengden varme som kommer inn i bilen, noe som resulterer i et kjøligere og mer behagelig miljø. Dette kan også bidra til å redusere bruken av klimaanlegg, noe som fører til energibesparelser.

Totalt sett gir vindusfarget film en enkel og effektiv måte å beskytte mot både UV- og IR-stråling, samtidig som den gir andre fordeler som økt privatliv og redusert gjenskinn.


Hvilket beskyttelsesnivå tilbyr EVOFILM mot skadelig stråling?

EVOFILM gir utmerket beskyttelse mot både UV-lys og IR-stråling. Selv om EVOFILM bare er 0,006 tommer eller 0,15 mm tynn, gir den utmerket beskyttelse mot solens skadelige stråler. 

EVOFILM må ikke forveksles med andre billige solfilmer som ofte har svært dårlig beskyttelse mot UV-lys og IR-stråling, noen ganger til og med ingen beskyttelse i det hele tatt. Produsert av høykvalitets PVC av et av verdens ledende selskaper i bransjen, kan EVOFILM konkurrere med noen av verdens mest kjente solkremmerker når det gjelder beskyttelse mot skadelig stråling, men til en brøkdel av prisen.

EVOFILM beskyttelsesnivåer mot skadelig stråling:

  • EVO95 Black:  UV-reduksjon 98%, IR-reduksjon 79 % (VLT 5%) 
  • EVO75 Dark:  UV-reduksjon 98%, IR-reduksjon 55 % (VLT 25%)
  • EVO50 Smoke: UV-reduksjon 84%, IR-reduksjon 48 % (VLT 50%)
  • EVO25 Ice: UV-reduksjon 99%, IR-reduksjon 86 % (VLT 75%)