Hvorfor er mine tonede bilruter uklare?

Dette er åpenbart irriterende og kan føre til at mange bileiere føler seg urolige, og det er vanlig å føle det slik hvis man ikke vet hvordan solfilm fungerer, men som regel er det ikke noe galt eller dårlig med filmen. Tvert imot er det som regel bra at filmen noen ganger oppleves som tåkete. 

Uklarhet eller tåke kan skyldes to ting, kvaliteten på filmen eller installasjonen. La oss forklare.


Produktet - Tåke (Low Angel Haze - LAH)

Denne typen tåke har å gjøre med selve solfilmen filmen, snarere enn noe som sitter fast mellom glasset og solfilmen. Denne typen dis refererer til uklarheter som er synlige når man ser gjennom tonet bilglass som en bak- eller siderute på en solrik dag. Når solen står i en lav vinkel på himmelen, er dette tåkete utseendet mest uttalt. Jo høyere IR-avvisning (infrarød avvisning) solfilmen er, desto høyere er lav tåke. LAH er et resultat av at partikler i filmen klumper seg eller klistrer seg sammen i produksjonsprosessen.

Så det er derfor absolutt ikke noe rart at et bilvindu kan oppfattes som tåkete i visse vinkler mot solen. Tvert imot er det bra fordi det viser at solfilmen du har montert har god beskyttelse mot IR-stråling. Hvis du noen ganger ikke opplever lav tåke i bilen din med tonede vinduer, bør du snarest bytte ut solfilmen med en ekte solfilm for å unngå solens skadelige IR-stråling

EVOFILM gir utmerket beskyttelse mot skadelig IR-stråling.

  • EVO95 Black: IR-strålingsreduksjon 79 % (VLT 5 %) 
  • EVO75 Dark: IR-strålingsreduksjon 55 % (VLT 25 %)
  • EVO50 Smoke: IR-strålingsreduksjon 48 % (VLT 50 %)
  • EVO25 Ice: IR-strålingsreduksjon 86 % (VLT 75 %)


Installasjonen - Uklarhet


Etter at bilvinduene har blitt tonet, kan de virke uklare, og du kan se små vannlommer samle seg under solfilmen. Det er små vannmolekyler som er fanget mellom filmen og glasset. Når bilvinduer er tonet, kan skrapen bare fjerne en viss mengde av vannet mellom filmen og glasset. Men ikke bekymre deg, vindusfarget film er et porøst materiale, så det gjenværende vannet vil vanligvis fordampe ut og filmen vil herde helt til glasset.

Hvor lang tid det tar før din nye solfilm skal tørke eller herdes fullstendig, bestemmes av installatørens dyktighet, utetemperaturen og hvilken type film som er valgt. Vanligvis tar dette under en uke, men dårlig installert fargetone vil være disig i flere uker. Dette er grunnen til at mange velger å få tonet om våren og sommeren, i stedet for når det er kaldt ute.

Vi anbefaler IKKE å prøve å fremskynde fordampningsprosessen med en varmepistol eller ved å plassere bilen i direkte sollys. Gjør ditt beste for å unngå å legge ekstra stress til fargen under herdeprosessen. Dette inkluderer å rulle vinduene opp og ned. Hvis du kan, la vinduene være lukket til fargen er fullstendig herdet.


Low angel haze forklart av en ekspert

Sjekk ut når Ralph van Pelt fra Flexfilm forklarer low angel haze. Han er en ekspert på solfilm og en ledende stjerne når det gjelder å dele sin kunnskap på nettet. Han vet hva vi andre ikke gjør om solfilm. Takk til Flexfilm  og Ralph van Pelt .

Også store takk til tintshield.ca  carmeltint.com   diversityautofilms.com  og pro-xpel.com.my som vi ydmykt har lånt kunnskap fra for å skrive denne artikkelen.