Selvklebende film

Vi har nok alle stått på kjøkkenet på et tidspunkt og prøvd å pakke inn matrester med plastfolie, en plastfolie som insisterer på å henge sammen og feste overalt bortsett fra der du vil at den skal feste. Det kalles selvklebende film, men hvorfor er filmen så klissete og hvorfor fester den seg til noen materialer, men ikke andre. La oss forklare.


Statisk adhesjon forklart

Statisk adhesjon er et fenomen hvor to overflater tiltrekkes av hverandre på grunn av oppbygging av statisk elektrisitet. 

Når to materialer med forskjellige elektriske egenskaper kommer i kontakt, kan elektroner overføres fra et materiale til et annet. Dette kan resultere i at ett materiale blir positivt ladet og det andre blir negativt ladet. Ved statisk vedheft kan denne kraften føre til at forskjellige materialer fester seg sammen eller til andre overflater.

Hva er statisk vedheft solfilm for bilvinduer?

Solfilm med statisk vedheft for bilvinduer, er en tynn, selvklebende film som påføres innsiden av et bilvindu for å redusere mengden varmelys og stråling.

Solfilm med statisk vedheftsfilm kan være laget av forskjellige materialer, som polyester eller vinyl, som kan skape en statisk ladning når de kommer i kontakt med hverandre eller med andre overflater. Når filmen påføres et vindu, kan den feste seg til glasset på grunn av denne statiske ladningen, i stedet for å stole på et tradisjonelt lim. Dette kan gjøre at filmen enkelt kan installeres uten behov for ekstra klebende spesialverktøy eller visse ferdigheter.

Hva er fordelene med å bruke selvklebende solfilm til bilen din?

  • Enkel å installere uten forutgående erfaring
  • Krever ingen spesielle kjemikalier eller verktøy
  • Kan fjernes og installeres på nytt under installasjonen for å unngå bobler eller bretter
  • Lang levetid
  • Rimelig pris