Hvordan monterer man solfilm på bil?

For montering av solfilm start med å rengjøre bilruten og spray deretter såpevann på ruten og filmen. Etter dette påfører du filmen og skraper vekk overflødig væske med monteringsskrapen. Når filmen er montert bør du la den tørke i 24 timer. 


montera solfilm rengöring

1. Rengjør rutene grundig for fett og smuss. 

montera solfilm blanda vätska

2. Bland vann med såpe i en sprayflaske.

montera solfilm spraya filmen

3. Spray ruten og filmen skikkelig med væsken.

montera solfilm passa in filmen

4. Sett filmen mot ruten og juster den nøye.

montera solfilm pressa ut vätskan

5. Skrap ut alt vann mellom ruten og filmen. Ferdig!

montera solfilm låt torka 24h

6. La filmen tørke i minst 24 t før rengjøring /nedsveiving.
EVOFILM®  - En høykvalitets ferdigkuttet solfilm for toning av vinduer på alle bilmodeller. 

Med EVOFILM ® solfilm er det enkelt å tone vinduene på en bil selv til en fornuftig pris. Her viser vi hvordan det fungerer. Instruksjonene for installasjon av EVOFILM kan leses, lastes ned eller skrives ut her. Monteringsanvisningen er tilgjengelig på svensk, dansk, finsk, norsk, nederlandsk, fransk, engelsk, polsk, tsjekkisk, italiensk, tysk, spansk, portugisisk, gresk, ungarsk og arabisk. Installasjonsvideoer på de forskjellige språkene finner du her.Slik installerer du EVOFILM solfilm på faste bilvinduer.

Video 1. Installering av EVOFILM solfilm på faste bilvinduer


Video 2. Installering av EVOFILM solfilm på vinduer i bildører

Slik installerer du EVOFILM solfilm på vinduer i bildører.


Montere solfilm profftips & triks

Å montere solfilm trenger ikke å være så vanskelig. Her får du de beste tipsene og triksene våre for å lykkes med monteringen av solfilmen din.

Å montere solfilm kan være både enkelt og komplisert. Limfri, tilpasset solfilm krever ingen større forkunnskaper eller spesielle verktøy for å oppnå et godt resultat. Dersom du skal sette på lim-montert solfilm og ikke har gjort det før, bør du få kyndig hjelp
Her har vi samlet de beste tipsene våre for hvordan du lykkes med solfilm.

montere solfilm

Profftips for montering av solfilm

Det viktigste for et vellykket resultat, er å jobbe rolig og metodisk. Mett, uthvilt og uten tidspress er våre beste profftips!

Bruk oppvarmet vann

Bruk lunkent vann. Jo kaldere ute, desto varmere vann. Ruten skal ikke være iskald når du monterer solfilmen. Vanlig vann fungerer om oftest bra, men for kalkrikt vann kan resultere i små, hvite prikker når filmen har tørket. Bruk destillert vann (koster noen tikroner på bensinstasjonen) om du vil være helt sikker på å få et perfekt resultat. For mye oppvaskmiddel kan også resultere i små, hvite prikker når filmen har tørket inn. Overdoser derfor ikke oppvaskmiddelet. 4–6 dråper/liter.

Rengjør med rødsprit

En helt ren rute er det viktigste for et godt sluttresultat. Start gjerne rengjøringen med sprit (f.eks. rødsprit) og en myk vaskesvamp. Tørk rent med en lofri klut, f.eks. en microfiberklut. Spray ruten med monteringsvæske, og dra til slutt vannet bort med en vanlig vindusnal. Da er ruten fullstendig ren for partikler før du begynner å montere.

Skyll av filmen

Skyll av filmen i en bøtte eller balje med monteringsvæske for å få bort absolutt alle partikler fra filmen, før du sprayer på væske før monteringen, og deretter monterer filmen. Bruk gjerne engangshansker når du monterer filmen.

Spray utsiden av filmen

Dra aldri skrapen dersom det ikke er væske på filmen. Spray rikelig med væske på filmens utside hver gang, før du begynner å dra unna væsken under filmen. Dra skrapen med overlappende drag, og ikke press for hardt med den, da dette kan skade filmen.

Ha tålmodighet

Ikke monter solfilm i temperaturer over +20 grader, eller under +4 grader (frostfare). La filmen inn ordentlig før du begynner med rengjøring eller sveiver ned rutene. La tørke i minst 24–48 timer, helst i garasje, før du bruker bilen, og tenk på at det kan ta opptil en uke før det har tørket skikkelig. Jo kaldere, desto lengre tørketid


Problemer med solfilm?

De fleste problemer med solfilm, uansett type, skyldes i 99,9 % av tilfellene dårlig montering. Har du montert avtagbar, limfri solfilm, er problemet veldig enkelt å løse. Ta filmen av og gjør det på nytt, etter at du har lest monteringsanvisningen nøye minst to ganger ;) Har du montert solfilm med lim, og filmen har tørket inn, er det svært vanskelig å rette opp i problemene i ettertid. Da bør du forhøre deg med en proff, og la ham gjøre jobben på nytt.

problem med solfilm? kolla vår proffsguide

Solfilmen passer ikke

Dersom du har bestilt tilpasset solfilm, skal den naturligvis passe ruten på bilen din, men ønsker man av en eller annen grunn å skjære i filmen, bruk et rustfritt barberblad. Dersom du skal skjære solfilmen mot glasset, skjær forsiktig slik at knivbladet ikke riper glasset.

Solfilmen løsner

Solfilm kan løsne dersom du ikke har lyktes i å presse bort alt vannet mellom solfilmen og ruten. Da kan ikke solfilmen feste seg skikkelig. Eller så har det ikke fått tørket ordentlig inn før du sveiver ned rutene. Uansett årsak, er problemet enkelt å løse. Ta løs hele solfilmen, rengjør ruten og filmen, og monter den igjen på riktig måte. Husk å montere solfilmen 2-4 mm under kanten på ruter som skal sveives ned, slik at den ikke stikker opp og kan dras mot listen når du sveiver opp ruten.

Det er små hvite prikker på solfilmen

Dersom du ser små hvite prikker på ruten fra utsiden av bilen når solfilmen har tørket inn, kommer det enten av at støvkorn sitter fast på filmen, at vannet du har brukt er for kalkholdig, eller at du har hatt for mye oppvaskmiddel i vannet. Uansett årsak lar problemet seg enkelt løse. Ta løs hele filmen, rengjør ruten og filmen, og monter den på nytt på riktig måte. Bruk destillert vann, og kun 4–6 dråper oppvaskmiddel per liter vann.

Luftbobler på solfilmen

Enkelte mindre bobler kan forsvinne av seg selv når solfilmen har tørket skikkelig, men det er viktig at du jobber bort alle luftbobler nøye når du har montert filmen. Ikke glem å kontrollere filmen fra utsiden av vinduet. Oppstår det en boble i solfilmen innen 24 timer, kan du prøve å spraye filmen og dra/presse/jobbe boblen bort ut mot kanten av filmen. Har filmen tørket inn, må du ikke stikke hull på boblen eller forsøke å skjære i den med et barberblad, men heller bare ta hele filmen av, rengjøre vinduet og filmen, og montere den på nytt.


Enkelt å montere solfilm med EVOFILM®

EVOFILM® er en limfri, avtagbar solfilm av høyeste kvalitet, med svært god beskyttelse mot UV- og IR-stråling. EVOFILM® er enkel å montere med et vellykket resultat, uten hverken forkunnskaper eller spesialverktøy. EVOFILM® leveres tilpasset til alle bilmodeller for rask og enkel montering. 

Pris fra 249 kr.

EVOFILM färdigskuren solfilm