Spørsmål og svar om solfilmen vår

Her finner du svar på de fleste spørsmål om vår solfilm EVOFILM.


Ofte stilte spørsmål

Kan du trekke ned vinduene når du monterer EVOFILM?

Ja, riktig montert er det ikke noe problem å trekke opp og ned vinduene som vanlig. EVOFILM limes til vinduet selv om det er en non-stick solfilm.


Hvor mye koster EVOFILM?

EVOFILM® koster fra 799 SEK og oppover avhengig av bilmodell. EVOFILM for inngangsdører koster 499 NOK men kan kjøpes for 349 NOK ved kjøp av solfilm til bilens bakruter (tilbudet finner du i kassen) og stripe til frontruten koster 199 NOK. Monteringsanvisning, monteringsverktøy og EVOGEL følger alltid med uten ekstra kostnad. Se priser på EVOFILM.


Hvor lang er leveringstiden på EVOFILM?

Normalt sender vi bestillingen din innen 1-3 virkedager fra vi mottar og godkjenner bestillingen din. Alle bestillinger produseres etter bestilling i tur og orden. I høysesongen april til august kan leveringstiden bli noe forlenget. Hvis du ønsker å endre bestillingen din, må du gjøre det innen 24 timer. Deretter er bestillingen bindende og kan ikke endres. Les våre kjøpsvilkår .


Hvilke garantier har EVOFILM?

EVOFILM® har 5 års garanti på fargeekthet, mot oppsprekking og sprekking av solfilmen. Alle garantier følger selvfølgelig med bilen også ved en eventuell overgang. Les mer om våre garantier


Hvilken grad av toning bør jeg velge for EVOFILM?

Uansett hvilken toningsgrad du velger på EVOFILM®, får du alltid en god varmereduksjon og god sikt også ved mørkekjøring. Velg derfor grad av toning ut fra hvilket utseende du ønsker på bilen og hvilken gjennomsiktighet i bilen du ønsker eller trenger. Fargegrad over 75 % gir helt sorte vinduer, "limolook" og ingen gjennomsiktighet i bilen. Grad av falming under 75 % gir inntrykk av at bilen har tonede vinduer, men en viss gjennomsiktighet. Farge under 50 % er "transparent" og gir et mer diskret utseende med god gjennomsiktighet.

 Les mer om toningsgrader på EVOFILM eller  bestill gratis produktprøver på våre solfilmer.  


Hvordan monterer jeg EVOFILM?

Det er enkelt å montere EVOFILM® selv om du ikke har erfaring med solfilm så lenge du er forsiktig og jobber metodisk. Hvis det går galt er det bare å fjerne solfilmen og gjøre om fordi den er limfri. Ingen fare for bobler og skrukker. En tydelig monteringsanvisning følger alltid med og vi har også gode videoer som viser hvordan du installerer EVOFILM. Les mer om hvordan du monterer EVOFILM


Kan du sette EVOFILM på fabrikktonede vinduer?

Ja, det er fullt mulig å sette EVOFILM på fabrikktonede vinduer. Den er tom så vi anbefaler at du gjør det fordi fabrikktonede vinduer kun er farget glass, dvs. de gir ingen beskyttelse mot verken UV- eller IR-stråling. Monterer du solfilm på fabrikktonet glass får du god beskyttelse mot både varme og gjennomsiktighet. Merk at det ikke finnes noen standard for fabrikktonet glass, dvs. at det ikke er mulig å si at "jeg vil ha samme toning på filmen som allerede er i glasset" men det må avgjøres fra sak til sak. Hvis du er usikker på hvilken film du skal kjøpe, bestill gratis produktprøver  av våre solfilmer før du legger inn bestillingen.


Hva gjør jeg hvis EVOFILM ikke passer til bilvinduene mine?

Det første du bør gjøre dersom du ser at solfilmen du har mottatt ikke passer til vinduene på bilen din, er å sjekke nøye at du har bestilt solfilm til riktig bil- og årsmodell. Sjekk gjerne din bils årgang og karosserimodell i Kjøretøyregisteret . Husk at en bil av samme årsmodell kan være tilgjengelig i to ulike design dersom produsenten har gjort en modellendring i løpet av det året. Les mer om karosseri og årsmodeller . Har du bestilt feil solfilm til bilen din kan du bestille nytt sett til sterkt redusert pris gjennom vår unike Feilbestillingsgaranti  Har du bestilt riktig solfilm til bilen din og den fortsatt ikke passer perfekt, kan du må selvfølgelig Klage slik at vi kan rette til feilen.


Kan jeg angre på kjøpet av EVOFILM?

Nei. Ferdigkuttet solfilm er et såkalt produsert produkt, dvs. at den er spesiallaget på bestilling for et bestemt formål. Da gjelder ikke angreretten etter fjernavtaleloven. Vi tilbyr derfor i stedet som det eneste solfilmselskapet i verden en unik Gjenkjøpsgaranti hvor vi kjøper tilbake din solfilm til prisavslag. Les alltid våre Kjøpsvilkår  og våre  Garantier  før du bestiller. Hvis du ønsker å bruke tilbakekjøpsgarantien, gjør det her .


Produktspørsmål

Hva er EVOFILM?

EVOFILM® er en limfri avtagbar solfilm av høy kvalitet for biler. EVOFILM® er laget av myk PVC (i motsetning til tradisjonell solfilm, selvklebende film, som er laget av hard PVC) som gjør den ufølsom for bøyning og rynker. Fordi EVOFILM er limfri, er den enkel å installere selv uten forkunnskaper. Les mer om EVOFILM .


Er EVOFILM ferdigkuttet for alle bilmodeller?

Ja EVOFILM er ferdig klippet for nesten alle verdens bilmodeller, også for noen virkelig gamle bilmodeller. I butikken finner du et utvalg av de vanligste og mest populære modellene. Hvis du ikke finner din bilmodell i butikken, ikke nøl med å sende oss en forespørsel . Merk dog at vi ikke leverer solfilm til lastebiler, gravemaskiner, traktorer, campingvogner, bobiler, båter men kun til personbiler.


Er det lovlig å bruke EVOFILM?

Ja. I europeiske land er det lovlig å tone vinduene bak sjåføren hvor mørkt du ønsker.


Kan du se selv når det er mørkt om du har EVOFILM på bilen?

Selvfølgelig, ellers ville det være totalt livsfarlig å sette solfilm på bilen din. Selvsagt blir det mørkere i bakspeilene om natten når du har solfilm montert på bilen, men det krever ikke mye lys, for eksempel fra bilens baklys, fra gatelys eller fra andre biler for å gi godt synlighet hvis du bruker EVOFILM.


Kan du sette EVOFILM på et oppvarmet vindu?

Ja, det er fullt mulig å sette EVOFILM® på et oppvarmet vindu. Det viktigste å huske på når man toner oppvarmede vinduer med solfilm, i tillegg til at man ikke skader varmespolene når man trekker ut monteringsvæsken med en skrape, er å ikke skru på varmen i noen dager etter montering av filmen så at den kan tørke inn og feste seg skikkelig først.


Kan du sette EVOFILM® på vanlige vinduer?

Nei. Vi anbefaler ikke at EVOFILM monteres på eiendomsvinduer. EVOFILM kan heller ikke monteres på plexiglassvinduer, for eksempel i campingvogner, bobiler, båter, fritidsboliger m.m.


Er det farlig hvis hunden min eller barna min slikker EVOFILM®?

EVOFILM® er laget av myk PVC, altså myk plast og akkurat som med all annen plast skal du ikke slikke, suge eller bite på den, men små barn og hunder gjør ikke alltid som de skal. Derfor er det trygt å vite at EVOFILM® er sertifisert i henhold til EUs regelverk REACH, for beskyttelse mot farlige kjemikalier og i henhold til EN71-3, for beskyttelse mot migrasjon av skadelige stoffer, som er det samme som brukes til f.eks. leker. Så en slikk eller to på vinduet gjør ingen skade, men hvis jykken har klart å trekke seg av og tygge halve filmen, bør du selvfølgelig kontakte veterinæren din ...