Alt om vår solfilm EVOFILM

De 5 vanligste spørsmålene er:

1. Er det lovlig å tone vinduene med solfilm?

Ja det er lovlig. I Norge er det lovlig å tone rutene bak føreren så mørkt du ønsker. Men speilfilm er ikke lovlig på noe vindu på bilen. Les mer om lover og regler for solfilm på bil.

2. Hvor mye koster det å tone vinduene med solfilm?

Gjør du jobben selv og velger en flyttbar ferdigkuttet solfilm koster det ca 800-1000 NOK avhengig av antall ruter. Velger du selvklebende film av høy kvalitet, regn med minst det dobbelte, ca 2000 NOK, men da må du som regel klippe filmen selv. Skulle et bilpleiefirma tone vinduene med profesjonell film, kan du regne med en pris fra 3000 SEK og oppover. Les mer om ulike solbeskyttelse.

3. Hvilken grad av toning bør jeg velge?

Uansett hvilken grad av toning du velger, har du alltid en god reduksjon av både varme og IR-stråling. Velg derfor grad av toning på solfilmen din ut fra sikten i bilen du ønsker og utseendet du ønsker at bilen skal ha. Hvis du er bekymret for at kjøring i vintermørke skal påvirkes, velg en avtagbar solfilm som du enkelt kan fjerne når du vil. Les mer om toning av ruter.

 

4. Er det vanskelig å installere solfilm selv?

Nei, det er ikke vanskelig å installere solfilm selv hvis du velger en avtagbar ferdigkuttet solfilm. Denne typen solfilm krever ingen forkunnskaper eller spesialverktøy. Det er nok at du generelt er hendig og litt nøyaktig. Velger du en limbasert solfilm, må du være kunnskapsrik og ha noen spesialverktøy for å få et vellykket resultat. Les mer om hvordan du monterer solfilm.

5. Kan du trekke ned vinduene?

Ja, det kan du. En avtakbar limfri solfilm som f.eks. EVOFILM® sitter like godt på vinduet som vanlig selvklebende film, slik at du kan sveive vinduene opp og ned som vanlig. Dette høres kanskje ut som et merkelig spørsmål for noen eksperter, men hvis du har forsøkt å farge vinduene med en pleksiglassplate og oppdaget at du ikke kan sveive vinduene, vil du ofte være sikker før du prøver en annen metode for solbeskyttelse av bilen. Les mer om EVOFILM ferdigkuttet solfilm.


Andre vanlige spørsmål

Hvor lang er leveringstiden på EVOFILM?

Normalt sender vi bestillingen din innen 1-3 virkedager fra vi mottar og godkjenner bestillingen din. Alle bestillinger produseres etter bestilling i tur og orden. I høysesongen april til august kan leveringstiden bli noe forlenget. Hvis du ønsker å endre bestillingen din, må du gjøre det innen 24 timer. Deretter er bestillingen bindende og kan ikke endres. Les våre kjøpsvilkår.

Hvilke garantier har EVOFILM?

EVOFILM® har 5 års garanti på fargeekthet, mot oppsprekking og sprekking av solfilmen. Alle garantier følger selvfølgelig med bilen også ved en eventuell overgang. Les mer om våre garantier.

Hvordan monterer jeg EVOFILM?

Det er enkelt å montere EVOFILM® selv om du ikke har erfaring med solfilm så lenge du er forsiktig og jobber metodisk. Hvis det går galt er det bare å fjerne solfilmen og gjøre om fordi den er limfri. Ingen fare for bobler og skrukker. En tydelig monteringsanvisning følger alltid med og vi har også gode videoer som viser hvordan du installerer EVOFILM. Les mer om hvordan du monterer EVOFILM.

Kan du sette EVOFILM på fabrikktonede vinduer?

Ja, det er fullt mulig å sette EVOFILM på fabrikktonede vinduer. Den er tom så vi anbefaler at du gjør det fordi fabrikktonede vinduer kun er farget glass, dvs. de gir ingen beskyttelse mot verken UV- eller IR-stråling. Monterer du solfilm på fabrikktonet glass får du god beskyttelse mot både varme og gjennomsiktighet. Merk at det ikke finnes noen standard for fabrikktonet glass, dvs. at det ikke er mulig å si at "jeg vil ha samme toning på filmen som allerede er i glasset" men det må avgjøres fra sak til sak. Hvis du er usikker på hvilken film du skal kjøpe, bestill gratis produktprøver av våre solfilmer før du legger inn bestillingen.

Hva gjør jeg hvis EVOFILM ikke passer til bilvinduene mine?

Det første du bør gjøre dersom du ser at solfilmen du har mottatt ikke passer til vinduene på bilen din, er å sjekke nøye at du har bestilt solfilm til riktig bil- og årsmodell. Sjekk gjerne din bils årgang og karosserimodell i Kjøretøyregisteret. Husk at en bil av samme årsmodell kan være tilgjengelig i to ulike design dersom produsenten har gjort en modellendring i løpet av det året. Les mer om karosseri og årsmodeller. Har du bestilt feil solfilm til bilen din kan du bestille nytt sett til sterkt redusert pris gjennom vår unike Feilbestillingsgaranti. Har du bestilt riktig solfilm til bilen din og den fortsatt ikke passer perfekt, kan du må selvfølgelig Klage slik at vi kan rette til feilen.

Kan jeg angre på kjøpet av EVOFILM?

Nei. Ferdigkuttet solfilm er et såkalt produsert produkt, dvs. at den er spesiallaget på bestilling for et bestemt formål. Da gjelder ikke angreretten etter fjernavtaleloven. Vi tilbyr derfor i stedet som det eneste solfilmselskapet i verden en unik Gjenkjøpsgaranti hvor vi kjøper tilbake din solfilm til prisavslag. Les alltid våre Kjøpsvilkår og våre Garantier før du bestiller. Hvis du ønsker å bruke tilbakekjøpsgarantien, gjør det her.


Produktspørsmål

Hva er EVOFILM?

EVOFILM® er en limfri avtagbar solfilm av høy kvalitet for biler. EVOFILM® er laget av myk PVC (i motsetning til tradisjonell solfilm, selvklebende film, som er laget av hard PVC) som gjør den ufølsom for bøyning og rynker. Fordi EVOFILM er limfri, er den enkel å installere selv uten forkunnskaper. Les mer om EVOFILM.

Er EVOFILM ferdigkuttet for alle bilmodeller?

Ja EVOFILM er ferdig klippet for nesten alle verdens bilmodeller, også for noen virkelig gamle bilmodeller. I butikken finner du et utvalg av de vanligste og mest populære modellene. Hvis du ikke finner din bilmodell i butikken, ikke nøl med å sende oss en forespørsel. Merk dog at vi ikke leverer solfilm til lastebiler, gravemaskiner, traktorer, campingvogner, bobiler, båter men kun til personbiler.

Hvor god er EVOFILM® solbeskyttelse?

EVOFILM® er en solfilm av høyeste kvalitet som gir deg meget god beskyttelse mot solstråling. Med EVOFILM® kan du redusere solens UV- og IR-stråling med opptil 99 %, avhengig av film og toningsgrad du velger. Les mer om EVOFILM.

Kan du se selv når det er mørkt om du har EVOFILM på bilen?

Selvfølgelig, ellers ville det være totalt livsfarlig å sette solfilm på bilen din. Selvsagt blir det mørkere i bakspeilene om natten når du har solfilm montert på bilen, men det krever ikke mye lys, for eksempel fra bilens baklys, fra gatelys eller fra andre biler for å gi godt synlighet hvis du bruker EVOFILM.

Kan du sette EVOFILM på et oppvarmet vindu?

Ja, det er fullt mulig å sette EVOFILM® på et oppvarmet vindu. Det viktigste å huske på når man toner oppvarmede vinduer med solfilm, i tillegg til at man ikke skader varmespolene når man trekker ut monteringsvæsken med en skrape, er å ikke skru på varmen i noen dager etter montering av filmen så at den kan tørke inn og feste seg skikkelig først.

Kan du sette EVOFILM® på vanlige vinduer?

Nei. Vi anbefaler ikke at EVOFILM monteres på eiendomsvinduer. EVOFILM kan heller ikke monteres på plexiglassvinduer, for eksempel i campingvogner, bobiler, båter, fritidsboliger m.m.

Er det farlig hvis hunden min eller barna min slikker EVOFILM®?

EVOFILM® er laget av myk PVC, altså myk plast og akkurat som med all annen plast skal du ikke slikke, suge eller bite på den, men små barn og hunder gjør ikke alltid som de skal. Derfor er det trygt å vite at EVOFILM® er sertifisert i henhold til EUs regelverk REACH, for beskyttelse mot farlige kjemikalier og i henhold til EN71-3, for beskyttelse mot migrasjon av skadelige stoffer, som er det samme som brukes til f.eks. leker. Så en slikk eller to på vinduet gjør ingen skade, men hvis jykken har klart å trekke seg av og tygge halve filmen, bør du selvfølgelig kontakte veterinæren din ...