Spørsmål & Svar angående solfilmen vår

Her finner du svar på de fleste spørsmål angående solfilmen vår EVOFILM®. Kontakt oss hvis du ikke finner svar på spørsmålene dine.


EVOFILM® er ikke en vanlig solfilm som limes på – dette er en avtagbar solfilm. Man lurer naturligvis på hvordan dette fungerer dersom man aldri har montert solfilm tidligere, eller kanskje dersom man har mislyktes med vanlig solfilm. Her finner du svarene på de vanligste spørsmålene angående EVOFILM®. 

EVOFILM färdigskuren solfilm

De vanligste spørsmålene

Kan man sveive ned rutene dersom man har montert EVOFILM®?

Ja, ved riktig montering er det ikke noe problem å sveive rutene opp og ned som normalt. EVOFILM® sitter klistret mot ruten, til tross for at den er en limfri solfilm.

Hvilken toningsgrad skal jeg velge på EVOFILM®?

Uansett hvilken toningsgrad du velger på EVOFILM®, får du alltid god varmereduksjon og sikt, selv ved mørkekjøring. Velg derfor toningsgrad ut fra hvilket utseende du vil ha på bilen, og hvor mye innsyn du ønsker eller har behov for. Toningsgrad over 75 % gir helt svarte ruter, "limo-look" og null innsyn i bilen. Toningsgrad under 75 % gir inntrykk av at bilen har tonede ruter, men med delvis innsyn. Toningsgrad under 50 % er «gjennomsiktig», og gir et mer diskré utseende med godt innsyn.

Er det lov å bruke EVOFILM®?

Ja. I Norge er det lov å tone rutene bak føreren så mørkt man selv ønsker, så lenge man kan se blålys fra utrykningskjøretøy gjennom bakruten i motorvogner hvor innvendig speil kreves. 

Kan man se ut selv når det er mørkt, dersom man har EVOFILM®?

Selvsagt, ellers ville det vært livsfarlig å montere solfilm på bilen. Det blir naturligvis mørkere i bakspeilet nattestid når man har solfilm montert på bilen, men det trengs ikke mye lys fra f.eks. bilens baklys, fra gatelykter eller fra andre biler for å ha godt utsyn dersom du bruker EVOFILM®. Og synes du f.eks. utsynet blir vanskelig i de mørke vintermånedene, kan du jo alltids ta EVOFILM® av, og remontere den igjen når solen begynner å skinne.

Hvordan monterer jeg EVOFILM®?

Det er enkelt å montere EVOFILM® selv om du ikke har noen erfaring med solfilm, så lenge du er nøyaktig og jobber metodisk. Spray ruten og filmen med monteringsvæske. Plasser den tilpassede solfilmen på ruten og juster. Dra deretter bort alt vannet mellom ruten og filmen med den medfølgende monteringsskrapen. Ferdig! Blir det feil, er det bare å ta solfilmen av og prøve igjen. Ingen risiko for bobler og folder. Verktøy for montering og en tydelig monteringsanvisning medfølger alltid.


Produktspørsmål

Hva er EVOFILM®?

EVOFILM® er en avtagbar solfilm av høy kvalitet. EVOFILM® er produsert i myk PVC som gjør at den motstår bøyning og folder. Dette gjør den lett å montere selv uten forkunnskaper. 

Hvorfor skal jeg velge EVOFILM®?

EVOFILM® er perfekt til deg som vil tone rutene på bilen din til en rimelig pris, men mangler spesifikke forkunnskaper om hvordan man monterer solfilm. Ettersom EVOFILM® alltid leveres ferdig tilpasset til formen på rutene på akkurat din bilmodell, sparer du deg i tillegg for masse tid og strev med å forsøke å skjære til solfilmen på egen hånd.

Hvor bra fungerer EVOFILM® som solbeskyttelse?

EVOFILM® er en solfilm av aller høyeste kvalitet, som gir deg svært god beskyttelse mot solen. Med EVOFILM® kan du redusere solens UV- og IR-stråling med opptil 80–90 %, avhengig av hvilken film og toningsgrad du velger. Les mer om forskjellig solbeskyttelse til biler.

Hvilke garantier har EVOFILM®?

EVOFILM® har 5 års garanti på fargeekthet, og mot sprekkdannelse og krakelering av solfilmen. Selv ved overdragelse følger alle garantier naturligvis med bilen.

Finnes EVOFILM® tilpasset til alle bilmodeller?

Ja EVOFILM® kan leveres tilpasset til nesten alle verdens bilmodeller, til og med til en del svært gamle årsmodeller. Vi oppdaterer kontinuerlig sortimentet av bil- og årsmodeller, men finner du ikke bilmodellen din i nettbutikken vår, nøl ikke med å ta kontakt med oss.

Kan man montere EVOFILM® på en oppvarmet rute?

Ja, det fungerer aldeles utmerket å montere EVOFILM® på en oppvarmet rute. Det viktigste å tenke på når man toner eller soter oppvarmede ruter med solfilm, foruten å unngå å skade varmetrådene når man drar bort monteringsvæsken med en skrape, er å ikke skru på varmen på et par dager etter man har montert filmen, slik at det får tørke og feste seg ordentlig først.

Er det farlig hvis hunden min eller barna mine slikker på EVOFILM®?

EVOFILM® er produsert i myk PVC, dvs. myk plast, og akkurat som med all annen plast skal man hverken slikke, suge eller bite på den. Men små barn og hunder gjør ikke alltid som de skal. Derfor er det trygt å vite at EVOFILM® er sertifisert i henhold til EUs regelverk REACH for beskyttelse mot farlige kjemikaler, samt i henhold til EN71-3 for beskyttelse mot migrasjon av skadelige stoffer, som er det samme som benyttes for barneleker. Så et slikk eller to på ruten gjør ingen skade, men om hunden har klart å rive løs og tygget i seg halve filmen, bør man naturlig nok kontakte veterinær ..

Er det farlig hvis hunden min eller barna mine slikker på EVOFILM®?

EVOFILM® er produsert i myk PVC, dvs. myk plast, og akkurat som med all annen plast skal man hverken slikke, suge eller bite på den. Men små barn og hunder gjør ikke alltid som de skal. Derfor er det trygt å vite at EVOFILM® er sertifisert i henhold til EUs regelverk REACH for beskyttelse mot farlige kjemikaler, samt i henhold til EN71-3 for beskyttelse mot migrasjon av skadelige stoffer, som er det samme som benyttes for barneleker. Så et slikk eller to på ruten gjør ingen skade, men om hunden har klart å rive løs og tygget i seg halve filmen, bør man naturlig nok kontakte veterinær ..


Spørsmål vedrørende kjøp

Hva koster EVOFILM®?

EVOFILM® koster fra 199 kr for en ferdig streamer til frontruten, til 1199 kr for en komplett bil med tilpasset solfilm til 5–7 bakre ruter og to framdører. Monteringsanvisning og monteringsverktøy medfølger alltid. Se priser på EVOFILM.

Hvor lang er leveringstiden på EVOFILM®?

Normalt sender vi ordren din innen 2–5 arbeidsdager fra vi har mottatt og godkjent bestillingen din. Alle ordrer produseres i tur og orden etter bestilling, men en stor del av bestselgerne er klare og kan sendes omgående. I høysesongen fra april til juli kan leveringstiden bli noe forlenget. Kontakt oss gjerne dersom det haster, så kan vi som oftest løse det allerede samme dag.

Hva gjør jeg dersom EVOFILM® ikke passer bilrutene mine?

Det første du gjør dersom du ser at solfilmen du har fått ikke passer til rutene på bilen din, er å nøye kontrollere at du har bestilt solfilm til riktig bil- og årsmodell. Husk at en bil av samme årsmodell kan finnes i to forskjellige utførelser dersom produsenten har gjennomført et modellbytte i løpet av det året. Dersom du har bestilt riktig solfilm, og den likevel ikke passer perfekt, skal du selvfølgelig kontakte oss, slik at vi kan få rettet opp feilen.

Kan jeg angre kjøpet av EVOFILM®?

Tilpasset solfilm er en såkalt kundetilpasset vare, dvs. at den er spesiallaget på bestilling til et spesifikt formål. Angreretten vil da i henhold til Angrerettloven ikke gjelde. I stedet tilbyr vi derfor en Gjenkjøpsgaranti, hvor vi kjøper tilbake solfilmen din mot et prisavslag. Om du har bestilt solfilm og vil angre kjøpet, så kontakt oss, og vi vil alltid finne en løsning som gjør at du allikevel blir fornøyd. Les mer om våre gode Kjøpsvilkår på solfilm, og våre fantastisk flotte garantier på solfilm.


Øvrige spørsmål

Kan jeg montere EVOFILM® på vanlige vinduer?

Det går helt fint å montere EVOFILM® på vanlige vinduer dersom man ønsker å redusere sollyset og varmestrålingen, eller innsynet. Vær oppmerksom på at denne typen innvendig montert solfilm IKKE må brukes på energiglass eller vinduer med gassfylling. Slike vinduer er nemlig konstruert for å slippe gjennom solvarme. Dersom man monterer innvendig solbeskyttelsesfilm på slike vinduer, er det fare for at varmen stoppes i glasset, og man risikerer til slutt at det sprekker. Kontakt oss eller din lokale glassmester for mer informasjon.